Pasen
Week week 16-2017
Afgelopen weekend was het weer Pasen. Het zijn happy memories: de ontluikende lente, de welkome zon aan een blauwe lucht, het fraaie groen van de nieuwe bladeren, de kleurenpracht van de tulpen in onze tuin, vrije dagen, de spanning van het zoeken van de verstopte paaseieren en later van het verstoppen van de eieren voor mijn jongere zusjes, het eitje tik aan het ontbijt en het schilderen van het mooiste paasei.
Gelukkige herinneringen aan de kindertijd. Maar zulke gelukkige herinneringen gaan niet voor ieder kind op.
Uit nieuwsgierigheid vroeg ik me af wat “Pasen” in de rechtspraak betekende?
Ik schrok van de lange lijst van zaken, waarin het alleen maar ging om vechtscheidingen of ruzies over bezoekregelingen en afspraken.
Allemaal kinderen die tussen de gescheiden ouders komen te staan en voor wie Pasen dus niet (altijd) (meer) een tijd is om met plezier aan terug te denken.
In de onderstaande zaak (ECLI:NL:GHLEE:2011:BQ5107) gaat het om ouders die reeds geruime tijd strijden over een relatief geringe uitbreiding van de zorgregeling. Het lukt de ouders niet om hier onderling uit te komen. De rechter constateert dat de kinderen onder de strijd tussen de ouders lijden. Gelet op de moeizame communicatie tussen de ouders en het feit dat teveel onrust voor de kinderen moet worden voorkomen, stelt de rechter de volgende zorgregeling in het belang van de kinderen zelf vast.
Hij overweegt daarbij verder dat Pinksteren en Pasen moeten worden verstaan als vakantieperioden en dat de ouders hierover dus tijdig in onderling overleg afspraken dienen te maken.
Hopelijk is dat deze ouders gelukt!
Lees de uitspraak in pdf-formaat
Weten wat BSA voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op >